Dečiji ortoped u Nišu: prof. dr Dr Dragoljub Živanović

Dečiji ortoped u Nišu

Profesor dr Dragoljub Živanović je jedan od vodećih eksperata ovog dela Srbije u oblasti dečje ortopedije i traumatologije.

Prevashodno se bavi dijagnostikom i lečenjem kongenitalnih anomalija koštano-zglobnog sistema kod dece (anomalije gornjeg ekstremiteta i šake, kuka, kolena i stopala, grudnog koša).

Takođe se bavi dijagnostikom i lečenjem  razvojnog poremećaja kukova, drugih oboljenja i stanja  koštano-zglobnog sistema dece i adolescenata kao i povredama skeleta u dečjem uzrastu.

U Aja Medici se možete obrati za pomoć Prof. dr Dragoljuba Živanovića iz sledećih razloga:

 

 

Najćešća pitanja i odgovori za dečjeg ortopeda:

 

  1. Kako izgleda i koliko traje pregled dečjeg ortopeda?

   Konkretan pregled zavisi od problema koje dete ima. Svaki pregled započinje razgovorom sa roditeljima i detetom tokom koga oni iznose probleme, odnosno tegobe koje dete ima a doktor postavlja dodatna pitanja. Nakon toga se obavlja sam pregled, koji obuhvata posmatranje (inspekcija), opipavanje i kuckanje (palpacija i perkusija),  proveru pokreta u zglobovima, snage mišića, analizu hoda i izvođenje posebnih dijagnostičkih testova.  Uobičajeno pregled traje 20 minuta, ali u konkretnom slučaju može trajati i kraće ili  duže.

  2. Koje su pripreme za pregled?

   Ne postoje posebne pripreme za pregled. Potrebno je poneti svu medicinsku dokumentaciju povezanu sa konkretnim problemom ukoliko postoji (prethodne nalaze, snimke i druge rezultate ispitivanja).

  3. Da li imate ultrazvuk i rendgen?

   U ordinaciji AJA medika postoji ultrazvučni aparat na kome je moguće uraditi ultrazvučni pregled kukova. Ne posedujemo rendgen aparat.

  4. Da li se pregled zakazuje?

   Da, potrebno je zakazati pregled telefonom ili lično.

  5. Cena pregleda dečijeg ortopeda: koliko košta pregled dečjeg ortopeda?

   Pregled dečjeg ortopeda košta 5000 RSD.

 

Pozovite nas i zakažite pregled dečijeg ortopeda u Nišu, telefon 0604045144, Romanijska 19, Niš.