Dr Dragana Ilić, pedijatar i dečiji gastroenterolog
Dr Dragana Ilić, pedijatar i dečiji gastroenterolog

Dečiji gastroenterolog u Nišu

Poslednjih godina se zapaža veliki porast bolesti organa za varenje kod dece svih uzrasta. Nekada je lako rešiti njihov problem, ali sve češće to nije slučaj. Većina njih zahteva posebnu dijagnostiku i sagledavanje od strane dečijeg gastro-enterologa sa dugogodišnjim iskustvom Konsultant Aja Medike, dr Dragana Ilić pored specijalizacije iz Pedijatrije ima i užu specijalizaciju iz Gastroenterologije što nosi sa sobom dodatan kvalitet samog pregleda dece sa gastroenterološkim problemima.

Koji su najčešći simptomi koji ukazuju da dete treba odvesti kod dečijeg gastroenterologa?

Simptomi ovi dece su veoma različiti i kreću se oslabljenog apetita, lošeg varenja, vraćanja hrane, nenapredovanja u težini, viška gasova, umora, povraćanja, bolova u stomaku ili pečenja iza grudne kosti, neredovne ili izmenjene stolice, pa do malokrvnosti, alergijskih promena po koži,

Kako se pripremiti za pregled?

Za pregled dečijeg gastroenterologa nije potrebna posebna priprema

Da li neophodno poneti prethodnu dokumentaciju?

Kako bi pregled dečijeg gastroenterologa bio što kvalitetniji, uvek je poželjno poneti svu prethodnu dokumentaciju kako bi imali što detaljniji uvid u sprovedena ispitivanja.

Koliko traje i kako izgleda pregled dečijeg gastroenterologa u Aja Medici?

Pregled dečijeg gastroenterologa obično traje do 45 do 60 minuta i podrazumeva pre svega detaljan razgovor sa roditeljima i detetom kako bi što bolje opisali početak tegoba i njihov dalji tok, pažljiv pregled deteta, a nekada su potrebna i dodatna ispitivanja poput alergijskih testova, imunoloških ispitivanja, ultrazvuka stomaka, gastroskopije itd.

Da li se unapred zakazuje pregled dečijeg gastroenterologa u Nišu?

Pregled dečijeg gastroenterologa se obično unapred zakazuje i potrebno je čekati od jednog do maksimalno dva dana.

Koliko košta pregled dečijeg gastroenterologa u Aja Medici u Nišu?

Cena pregleda dečijeg gastroenterologa je 4000 RSD.