Dr Gordana Vidanović, dečiji pulmolog

Dečiji pulmolog

Bolesti disajnih puteva predstavljaju najčešći razlog dolaska dece kod pedijatra.
Iako je većina njih kratkotrajna i prolazna (traju do 14 dana), značajan broj respiratornih problema dece poprima hroničan karakter.

Tada su najčešće u pitanju: Hipersenzitivnost disajnih puteva; Hronične upale sinusa i nosne sluzokože; Astma; Respiratorna oboljenja povezana sa alergijom
i Bronhopulmonalna displazija (hronična bolest pluća prevremeno rođenih).

Kao jedan od najiskusnijih stručnjaka iz oblasti dečije pulmologije ovog dela zemlje, koji od 1997.godine radi u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, Primarijus dr Gordana Vidanović je od skora konsultant Aja Medike.

Dr Gordana Vidanović se prvenstveno se bavi lečenjem i funkcionalnom dijagnostikom hroničnih plućnih bolesti.

Pregled u Nišu, kod Dr Gordana Vidanović je potrebno blagovremeno zakazati jer dolazi kod nas jednom u dve nedelje. Njenu biografiju možete pogledati ovde.

Koji su najčešći simptomi koji ukazuju da dete treba odvesti kod dečijeg pulmologa?

Deca sa bolestima disajnih puteva mogu imati različite simptome i tegobe od kojih su neki opšti poput zamaranja na napor, povišene temperature, hroničnog umora, kožnih promena I čestih prehlada do onih koji su specifičniji poput otežanog i čujnog disanja, kašlja, sviranja u grudima, svraba i curenja nosa, noćnog hrkanja itd.

Kako se pripremiti za pregled?

Za pregled dečijeg pulmologa nije potrebna posebna priprema

Da li neophodno poneti prethodnu dokumentaciju?

Kako bi pregled dečijeg pulmologa bio što kvalitetniji, uvek je poželjno poneti svu prethodnu dokumentaciju kako bi imali što detaljniji uvid u sprovedena ispitivanja.

Koliko traje i kako izgleda pregled dečijeg  pulmologa u Aja Medici?

Pregled dečijeg pulmologa obično traje do 30 minuta i podrazumeva pre svega detaljan razgovor sa roditeljima i detetom kako bi što bolje opisali početak tegoba i njihov dalji tok, pažljivu auskultaciju deteta, a nekada su potrebna i dodatna ispitivanja poput  alergijskih testova, spirometrije, znojnog testa itd.

Da li se unapred zakazuje pregled dečijeg pulmologa u Nišu?

Pregled dečijeg pulmologa se obično unapred zakazuje i potrebno je čekati od nekoliko dana do maksimalno dve nedelje.

Koliko košta pregled dečijeg pulmologa u Aja Medici u Nišu?

Cena pregleda dečijeg pulmologa je 4000 RSD