Dr Martin Novak
Dr Martin Novak, dečiji neurolog u Nišu

Dečiji neurolog u Nišu

Dečija neurologija je grana medicine koja ima dosta svojih specifičnosti, a priličan broj oboljenja zahteva dodatnu dijagnostiku i ispitivanja.

Konsultant Aja Medike je pedijatar sa dugogodišnjim iskustvom dr Marin Novak, koji se posebno usavršavao u Tirševoj klinici, Beograd za izvođenje ultrazvuka CNS-a, Institutu za Majku i Dete Novi Beograd za evaluaciju EEG-a i Specijalnoj Bolnici za cerebralnu Paralizu dr Zlotović, Dedinje, za ranu Dijagnostiku i detekciju razvojnih neuroloških poremećaja CNS-a u dece.

Koji su najčešći simptomi koji ukazuju da dete treba odvesti kod dečijeg neurologa?

Simptomi neuroloških oboljenja u dece su veoma različiti, a najčešće se sreću mlitavost u odojačkom periodu, poremećaj tonusa, krize svesti, konvulzivni napadi, glavobolje, neurološki ispadi, slabosti mišića, nestabilnost, loša koordinacija, problemi sa vidom, disharmoničan razvoj.

Kako se pripremiti za pregled kod dečijeg neuorologa u Aja Medici u Nišu?

 

Za pregled dečijeg neurologa nije potrebna posebna priprema ali je za snimanje EEG-a u budnosti neophodno da dete bude sito i oprane kose.

Za snimanje EEG-a u spavanju je potrebno izvršiti buđenje deteta u ranim jutarnjim satima, kao i da takođe bude sito, oprane kose, uz uslov da ne zaspi do početka snimanja. Za potrebe uspavljivanja je nekada neophodno dati detetu sublingvalnu tabletu melatonina ili sprej.

Da li neophodno poneti prethodnu dokumentaciju?

 

Kako bi pregled dečijeg neurologa bio što kvalitetniji, uvek je poželjno poneti svu prethodnu dokumentaciju o sprovedenim ispitivanjima.

Koliko traje i kako izgleda pregled dečijeg neurologa u Aja Medici?

Pregled dečijeg neurologa obično traje do 30 minuta i podrazumeva pre svega detaljan razgovor sa roditeljima i detetom kako bi što bolje opisali početak tegoba i njihov dalji tok, pažljiv pregled deteta, a nekada su potrebna i dodatna ispitivanja poput EEG-a i ultrazvuka CNS-a.

Da li se unapred zakazuje pregled dečijeg neurologa u Nišu?

Pregled dečijeg neurologa se obično unapred zakazuje i potrebno je čekati do maksimalno nedelju dana.

Koliko košta pregled dečijeg neurologa u Aja Medici u Nišu?

Cena pregleda dečijeg neurologa 4000 RSD.