Usluge

Opšta pedijatrija

OPŠTA PEDIJATRIJA  je grana medicine usmerena na praćenje rasta, razvoja i ukupnog psihofizičkog zdravlja vašeg deteta, prevenciju bolesnih stanja, kao i lečenje širokog spektra zdravstvenih problema koji  većinom ne zahtevaju bolničko lečenje i mogu biti rešeni ambulantnim putem. Oni se kreću od emocionalnih teškoća i socijalne neprilagođenosti, do različitih fizičkih problema, alergija, infekcija, kožnih promena i drugih neuobičajenih reakcija i stanja organizma kao posledica delovanja spoljašnjih ili unutrašnjih faktora ili nekih fizioloških odstupanja.

Subspecijalistički pregled

SUBSPECIJALISTIČKI PREGLEDI su namenjeni rešavanju etiologije (uzroka) kompleksnijih medicinskih stanja koja zahtevaju viši nivo medicinskog znanja ili dodatnu dijagnostiku, a čije tumačenje ili izvođenje ne spada u domen rada opšteg pedijatra. Obično se radi o potrebi dijagnostike (potvrda ili eliminacija) nekog od retkih, atipičnih ili specifičnih zdravstvenih problema. Oni obično zahtevaju neki vid neinvanzivnog ispitivanja (ultrazvučni pregled, rendgenogram, elektrokardiogram, elektro-encefalogram, Holter EKG-a, test opterećenja, sinkopalni test, spirometriju, gastroskopiju, otoskopiju, itd), biohemijske,  hormonske, hematološke i imunološke analize krvi i drugih telesnih tečnosti, kožne testove na alergene, magnetnu rezonancu, kompjuterizovanu tomografiju, farmakodinamska ispitivanja, skrining na patološke metabolite u sklopu retkih metaboličkih bolesti itd.

Dečiji kardiolog

DEČIJA KARDIOLOGIJA je grana pedijatrije gde Aja Medika ima mogućnost pružanja deci praktično svih neophodnih usluga kako bi na jednom mestu i u najkraće vreme rešili svoj problem. One podrazumevaju Ultrazvučni pregled srca,  dvanaestokanalni EKG Holter, Holter pritiska, test opterećenja i sinkopalni test. Jedna od privilegija naše ordinacije je svakako i to što nam je poverenje poklonio i jedan od naših vrhunskih stručnjaka iz dečije kardiologije Prof. dr Bojko Bjelaković koji ima ogromno iskustvo iz ove oblasti.

Savetovalište i razvojno praćenje

SAVETOVALIŠTE I RAZVOJNO PRAĆENJE Najbolji način očuvanja i unapređenja zdravlja vašeg deteta je pravovremeno prepoznavanje i prevencija uticaja pojedinih naslednih riziko faktora ili štetnih faktora sredine koji imaju nepovoljan efekat na pravilan rast i razvoj vašeg deteta i njegov organizam. Ukoliko imate dileme u ovom smislu javite nam se kako bi smo Vam pomogli da ih na vreme rešite.

Patronažna služba

PATRONAŽNA SLUŽBA Nekada vam tempo života, sticaj nepredviđenih okolnosti, problemi u kući ili na poslu, uzrast deteta, umor, itd. otežavaju ili odlažu odluku da dete odvedete na pregled. Nekada je i želja za dodatnim komforom i pošteda deteta od stresa odlaska kod lekara razlog da želite pregled kod kuće. Patronažna služba Aja Medike će se potruditi da vam u svim ovim situacijama izađe u susret i pruži odgovarajuću pomoć.

Sistematski pregledi

SISTEMATSKI PREGLEDI su važan deo preventivnog rada naše ordinacije. Svima je poznata izreka “Bolje sprečiti nego lečiti“. Zato odvojite svoje vreme bar jednom u godinu dana kako bi smo se videli, popričali i proverili da li je sve u najboljem redu sa vašim detetom.

Uverenja

UVERENJA. Aja Medika daje sve vrste neophodnih uverenja vezanih za aktuelno zdravstveno stanje vašeg deteta i eventualnu sprečenost u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Dečiji psiholog

DEČIJI PSIHOLOG Nekada u vaspitanju i odgajanju dece nije loše potražiti još neki savet i mišljenje. Dečiji psiholozi su najbolja adresa za to. Možda će samo jedan njihov savet ili lepa reč rešiti problem vašeg deteta.

Dečiji fizijatar

DEČIJI FIZIJATAR Sve više dece ima problem sa pravilnim držanjem tela, ravna stopala, neki od posturalnih deformiteta kičmenog stuba ili neprijatnu sportsku povredu. Rana fizikalna terapija uvek daje najbolje rezultate! Naš tim konsultanata je tu da vam da što stručniji savet i pokaže najlakši put za rešenje ovih problema.

Dijetetičar

DIJETETIČAR Prirodna i pravilna ishrana predstavljaju jedan od mogućih vidova terapije brojnih zdravstvenih teškoća. Nekada je samo pravilan unos odgovarajućih uz restrikciju štetnih ili alergogenih namernica dovoljna  mera kako bi dete osetilo značajan zdravstveni boljitak. Stara narodna poslovica kaže “ishrana je pola zdravlja“ Ukoliko verujete u nju, potražite pomoć našeg dijetetičara.

Ultrazvučna dijagnostika

ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA je jedan od najbržih i najjednostavnijih načina vizuelizacije pojedinih patoloških procesa ili stanja organizma. Pored savremenog ultrazvučnog aparata, Aja Medika ima i izuzetan tim lekara koji osim neophodnih znanja i veština potrebnih za ultrazvučnu dijagnostiku, imaju i dugogodišnje kliničko iskustvo neophodno za pravilnu interpretaciju rezultata.

Funkcionalna dijagnostika

FUNKCIONALNA DIJAGNOSTIKA Osim spoljašnjeg izgleda neke osobe, nekada je mnogo važniji njen karakter. U prenesenom značenju, osim vizuelne procene anatomije pojedinih organa, jednako, ako ne i više, važna je njihova funkcija. U Aja Medici se trenutno rade brojni testovi za procenu funkcije kardiovaskularnog, centralnog nervnog i respiratornog sistema.

Fetalna ehokardiografija

FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA je novija dijagnostička metoda kojom se ponosi  Aja Medika i kojom se pravovremeno (dok je beba još u maminom stomaku) mogu uočiti brojne urođene srčane mane. Pregled je idealno obaviti od 20 do 24 nedelje trudnoće, radi se jednom mesečno i potrebno ga je na vreme zakazati.

Neonatalni skrining na retke bolesti

NEONATALNI SKRINING NA RETKE BOLESTI Retke bolesti nisu toliko retke, koliko lekari i roditelji retko misle na njih. Kao prva u ovom delu jugoistočne Srbije, Aja Medika u svojoj ponudi nudi mogućnost neonatalnog skrininga na jednu od 180 retkih metaboličkih i genetske bolesti. Ukoliko postoji nasledno opterećenje u porodici i/ili želite da otklonite svaku sumnju na neku od njih, pozovite nas da se dogovorimo o terminu skininga.

Program mršavljenja

PROGRAM MRŠAVLJENJA Veliki broj dece ima problem sa viškom kilograma. Aja Medika ima ekskluzivna prava na  “JAMOGU“, virtuelni program mršavljenja koji vašoj deci iz komfora svoga doma nudi sve što je potrebno da dođu do idealne težine. Program je do sada pokazao izuzetan uspeh i postaje sve popularniji među decom. Dođite da Vam predstavimo njegove mogućnosti i isto vreme ostvarite popust prilikom evetualne prijave.